Prata med mig på Facebook

Om boken

Olof måste flytta med sin mamma till en ny stad. Olofs oförutsägbara tvillingbror Anton följer också med till nya staden, kanske. Man vet aldrig så noga med honom, han kommer och går som han vill, och dyker nästan alltid upp när Olof inte känner för det. På väg till sin nya skola genar Olof genom en gångtunnel. Halvvägs genom tunneln hör han någon ropa med skrovlig röst. Han börjar springa och kommer flämtande ut på andra sidan. Där träffar han en tjej som heter Amina. De ska gå i samma klass. Vänskapen med henne och hennes stora hemlighet gör att han själv kanske vågar avslöja sin egen stora hemlighet.

Illustratör

Nilkas Lindblad

Sagt om boken

"Det här är en bok med många bottnar som är skickligt sammanfogade till en mycket fin berättelse. Även titeln kan tolkas på flera sätt."
"Jag kommer att läsa den här boken en gång till, minst, bara för att jag imponeras så av upplägget." Bokhemligheter

"Skuggan som försvann är inte en deckare och inte riktigt en spökhistoria, men det är en spännande och känslofylld berättelse som berör både känslor av sorg, skuld och skam. Men här finns också vänskap, förhoppningar och försoning". - Västmanlänska bloggen

"Nu har jag sträckläst boken, det gick inte att lägga den ifrån sig. Jag är djupt imponerad av berättelsen som Torsten har författat."
"Det här är en bok med väldigt många bottnar som är skickligt sammanfogade till en mycket fin berättelse." - Från biblioteksbubbel

Se trailern

Beställ boken från Bokförlaget Opal
Torsten Bengtsson
Ringsjöhöjden-Villavägen 12
243 35 Sätofta-Höör

Antalet besökare sedan 2009-09-09
Copyright © Torsten Bengtsson
Webb av zebramedia.se